dinsdag 22 juli 2014

Rijden, rijden, rijden in een wagentje...


Maandag 21 juli 2014

Deze ochtend was het 5.30 u. Wat een fijne tijd om wakker te zijn. Not! 
En wederom was het 8 uur geweest voordat de dames ook weer wakker waren.
Vast wat ingepakt en toen op naar het beloofde land, oftewel de ontbijtzaal.

De eerste indruk was sobertjes maar toch was er voor ieder wat wils. Met koffie, thee, vruchtensap, melk en water. Roerei, gekookt ei, worst, gebakken aardappels ๐Ÿ˜, een pannenkoeken automaat (druk op okรฉ en je krijgt er twee) wentelteefjes, wit, brood, bruin brood, broodjes , yoghurt en vers fruit ( en dan ben ik vast ook nog wel wat vergeten)

Oh ja, natuurlijk....brokjes....voor Feline 


Daarna terug naar de hotelkamer, tanden poetsen, laatste dingen in de koffers doen, koffers in de auto en uit checken maar weer. Inmiddels was het al 10.30 u

Het adres in Bryce ingetoetst en, oeh....4,5 uur rijden....zonder pauzes e.d. Dus dat wordt een lange zit. We zitten op een vrij nieuwe snelweg en die ziet er kaal, saai en ongezellig uit. 
Gelukkig vinden we vrij snel de scenic Highway waar we liever willen rijden. Kost wel meer tijd maar wel veel mooier.

Hieronder dadelijk wat foto's die onderweg gemaakt zijn, sommige vanuit de auto.
Dit om te laten zien hoe ongelofelijk de omgeving veranderd in een rit van een paar uur.




Na een tijdje stopt de scenic Highway en begint scenic byway 12. Op de kruising van deze 2 wegen is een benzinepomp in een rots. Heel grappig en van binnen keurig netjes.


Deze weg loopt dwars door het capitool reef State park.
Op een moment zien we een mooie parkeerplaats met 2 bruggetjes. We besluiten even te stoppen.
Er is hier een hele hoge steile en gladde rots.

Maar behalve dat dit een mooie rots is, blijkt ie ook speciaal te zijn. We zien allemaal mensen wijzen naar iets. Dat iets zijn rots tekeningen. Sommige duidelijk zichtbaar, andere alleen met de verrekijkers die op de parkeerplaats staan.


In het midden zie je afbeeldingen van mensen/poppetjes.


Links van de streep, een beetje in het midden zie je herten of steenbokken.
Erg bijzonder om zo per ongeluk te vinden.

Maar, daarna weer door want we moeten nog een flink stuk.



Ook rijden we door Dixie Forrest 

Terwijl we rijden, kijk ik naar rechts en denk, ieeh, een zwarte beer.
Maar het was een zwarte koe die vlak naast de weg in het bos stond, iets minder spectaculair...




De volgorde van de foto's is ook echt zoals we het onderweg zagen, van het een in het ander. Sommige stukken met zo'n mooie kleuren, helaas niet altijd even goed op de foto's te zien.

Om ca 17.30 kwamen we aan bij Best Western Grand Hotel in Bryce Canyon.
De lobby van het hotel is erg mooi een beetje in Disney stijl. De kamers zijn gewoon maar prima. Jammer genoeg maar 2 bedden. En helaas, de beloofde wifi werkt totaal niet op onze kamer. grrr

We hebben een western dinner show besproken, de deuren van de zaal gaan om 19.00 u open en om 18.50 u zijn we er. Bij binnenkomst moet je kiezen wat je straks wil eten. Je kunt kiezen uit 4 gerechten. Kip, varkensvlees, steak of zalm. Daarna wordt je naar een tafel gebracht. Wij zitten aan tafel E3 op de derde rij. Met best goed zicht op het podium. 


Drinken mag je zo vaak en veel pakken als je wil.

Eerst begint een voorshow met lassowerpen en pistooldraaien. Vervolgens wordt er vermeld welke nationaliteiten er in de zaal zitten en dan leggen ze uit hoe het werkt met het eten.


Rij voor rij mogen we naar het buffet, waar je je gekozen vlees ( of vis) gerecht kan pakken plus gebakken aardappels, coleslaw, bruine bonen, een broodje en meteen ook je dessert, een stuk brownie.







Nadat iedereen zijn eten op heeft worden er nog een stuk of wat zoetsappige cowboyliedjes gezongen en worden er meteen even 5 cd's gepromoot ( waaronder gospel ! En christmas!!!) en vergeet ons vooral niet te volgen op Facebook en Twitter en en en en oh ja we hebben ook nog een app in de AppStore.

Apple nou maar op, dacht ik. Na nog 2 liedjes was het dan toch echt klaar. En om 21.45 waren we terug in het hotel. Waar ik maar vast het blog typ, zodat ik dit morgen online kan zetten.

Tot de volgende keer...
























Geen opmerkingen:

Een reactie posten