zondag 3 augustus 2014

ff wachten...

Zondag 3 augustus 2014

Vanmorgen rond 11.00 uur naar Downtown San Fransisco gereden. De weg er naar toe was niet druk, in de stad zelf was het erg druk. Toch een parkeergarage gevonden vlakbij Fishermans wharf.
Eerst maar even naar het kantoor van de Hop on Hop off bus om de voucher te verzilveren.
Daarna via Fishermans wharf naar pier 39 gelopen.


Pier 39 is net een kermis. Heel erg veel souvenierswinkels en restaurantjes. En daartussen in: een draaimolen, een arcade en straatartiesten. En...een Bubba Gump Shrimp & Co...

De trouwe lezers onder ons...weten misschien nog dat we daar vorig jaar in Florida ook geweest zijn. Een restaurant helemaal in het teken van de film Forrest Gump ( life is like a box of chocolats...you never know what you gonna get...)
Dit was een restaurant op een prachtige locatie, een rond restaurant met aan een kant helemaal ramen en uitzicht op de baai van San Fransisco, echt heel mooi. En door dat glas was het ook heel licht binnen. Het andere restaurant ( vorig jaar) was net een donker holletje. Helaas hadden meer mensen het idee om hier iets te gaan eten
Wachttijd 30 - 45 minuten, maar dat is op pier 39 niet zo erg. Dan gaan we gewoon kijken of de zeeleeuwen weer terug zijn...

We zien er 1


Linksachteraan op de hoek

Gelukkig zijn er toch nog meer te zien, wat een grappig gezicht. De lobbessen liggen te zonnen (zonder zon, maar zo ziet het eruit) sommige zwemmen en andere klimmen uit het water, kletsnat over luierende soortgenoten heen, die dan beginnen te mopperen.


Dan is het tijd om terug te gaan, we krijgen vrijwel meteen een tafel en ook drinken maar voordat we het eten hebben zijn we weer bijna een uur verder. Feline had kipstrings en Fiona had fish and chips en bij allebei de menu's zat een verassing...gemalen smurf...


Héérlijk...

Na het eten nog even rondgewandeld over pier 39


Met heel subtiel Alcatraz op de achtergrond...


Feline: kijk, reuze grijpertjes ( vooral dat grijpertjes) was erg grappig.

Nadat we het hier zo'n beetje gezien hadden zijn we richting pier 29 gelopen. Daar zou de volgende halte van de bus zijn. Uiteindelijk hebben we hier weer zo'n 45 minuten staan wachten, en dat met 18 graden Celsius en in de wind, was dat niet erg lekker. 

Toen in de bus. We willen naar Chinatown en dat ligt nog een heel stuk verderop in de busroute. En die rijdt er eerst zo ongeveer aan voorbij om daarna met een lus weer terug te keren. Nou stond de bus vast in het verkeer ( weer wachten) en toen we een stukje verder schoven zagen we 1 blok verderop de poort van Chinatown gewoon staan.

Dus gevraagd of we uit mochten stappen en er naar toe gelopen.



Met in elk winkeltje dezelfde Chinese rommel. Ik had nog willen kijken voor een leuk shirt of een trui van San Fransisco. Maar Fiona was het helemaal beu en wilde alleen nog maar naar de auto.

Even iets grappigs tussendoor, de stoplichten zijn hier voor voetgangers iets anders dan in Nederland 
Dit is stoppen:


En zo mag je lopen


Een wit mannetje dus, en wat zeg ik consequent als ik dit witte mannetje zie: ja groen.....
Duh...

Dus richting de bushalte gelopen. De bussen reden maar tot 17.00 u. en het was al 17.30 u. Het was barstens koud en we hadden straks al lang staan wachten en we wisten niet zeker of ie wel zou komen.


Dus na 15 minuten wachten hebben we toch maar een taxi gepakt en zijn we daarmee naar de parkeergarage gereden. Daar reden we omstreeks 18.30 u weer naar buiten.

We zijn toen naar Lombard street gereden. De straat met de steilste bochten...


En daarna richting Baker beach voor nog wat foto's van de Golden Gate bridge


Daarna nog een stukje scenic drive gereden. Wat is dit toch een bijzondere stad. Ook o.a. Door een heel mooi park. Maar we hadden weer honger gekregen, dus op zoek naar een restaurantje.
Dat viel niet mee, uiteindelijk kwamen we uit in Fillmore street.

Aan een voorbijganger gevraagd waar we lekker konden eten. Hij zei: bij State Bird provisions. Dat restaurant zit een klein stukje verderop, het heeft geen uithangbord en is het beste van san Fransisco.
Dus wij eropaf. Je ziet van buiten inderdaad haast niet dat het een restaurant is.


Maar zodra je binnenstapt wel.
Het zat er tjokvol voor de rest van de avond, dus helaas pindakaas..
Nou las ik later de recensies van dit restaurant en het kreeg inderdaad goede recensies maar ik denk  niet dat wij daar gelukkiger zouden zijn geworden want daar stonden ook een paar gerechten op...
Eendenlever mousse...kwartel eitjes....oesters...en meer in die stijl... Dus gelukkig hadden ze geen plek.

Nu kwamen we uit bij Bruno's pizzeria. En daar hebben we heerlijk vers gemaakte pizza op. Meer onze stijl...

Toen terug naar het hotel want het is inmiddels al laat

Tot de volgende keer...

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten