vrijdag 1 augustus 2014

Hop on...

Vrijdag 1 augustus 2014

Na een trubbelige nacht en het ontbijt vertrekken we naar San Fransisco. Het is prachtig weer en als we richting Downtown rijden over de Bay bridge zien we weer de mist over de stad hangen, zo typisch.



Ik had in Nedeland al kaartjes besteld voor de Hop on Hop off bus. Op internet gekeken naar de haltes om daar in de buurt te parkeren. Gekozen voor de halte voor warenhuis Macy's (echt heel toevallig 😃)

Nadat we de parkeerplaats uitliepen bleek het nog 2 blokken verder te zijn. En we liepen langs de duurste merken winkels zoals Valentino, Louis Vuitton, Vera Wang enz enz. De bewakers stonden in de deuropening potentiële toeristen die even binnen wilden kijken, tegen te houden.

Bij Macy's aangekomen wilden de meiden eerst daar even naar binnen en wat bleek, er zit een cheesecake factory op de bovenste etage, dus hup in de lift.


Daar aangekomen was het erg druk. Bij navraag bleek dat we ca 20-25 min moesten wachten op een tafeltje. En dat is in een warenhuis niet zo'n probleem.
Dus we kregen een zender mee


En deze laat lampjes branden en begint te trillen als je aan de beurt bent. Dus even rondgeneusd, toen terug naar boven gegaan en even later...


waren we al aan de beurt.
Zoals je 2 foto's terug kunt zien heeft de Cheesecake Factory een erg uitgebreide kaart. De meiden wilden graag cheesecake maar ik twijfelde erg. Toch maar besloten voor garnalen


En Antoine had een hamburger.


Feline had gewone cheesecake met daarop een paar verse aardbeien en Fiona had chocolate chip cookie dough cheesecake.


Ik heb een paar garnalen geruild tegen een stukje cheesecake van Feline en zo toch ook cheesecake gegeten in de cheescake fabriek...

Daarna langzaam door Macy's weer naar beneden, ondertussen nog wat passend. Fiona wil graag dat oma deze na maakt...



Daarna naar de hop on hop off bus. We moesten 15 min wachten en toen kwam de bus eraan.


We zaten bovenin, helemaal achterin en de mist was helemaal opgeklaard dus heerlijk om zo buiten te zitten in het zonnetje. 
Veel mooie oude gebouwen gezien en ook veel hoge gebouwen.


Door deze route nu al helemaal gereden te hebben, weten we waar we morgen uit willen stappen als we weer gaan. We zijn vlakbij de parkeergarage waar onze auto stond uitgestapt.

Omdat het zo ongeveer etenstijd was, hebben we even overlegd wat te doen.
In de stad blijven of richting het hotel rijden. Het werd een tussenoplossing...Emeryville...een plaats net aan de andere kant van de Bay Bridge waar een mall zit, en daar zitten vaak ook restaurants bij.

Zo ook deze keer. Het is alleen een restaurant waar ik nog nooit van gehoord heb. Big Bear Diner.


Eenmaal binnen blijkt dat zo ongeveer álles het thema "beer" heeft. Wel heel grappig alle schilderijen zijn met een beer, maar ook suikerzakjes, ketchupflessen, kleding en bretels van de serveersters, namen van de gerechten enz enz tot de gordijnen aan toe. Maar wel leuk.
En dan ook nog eens lekker gegeten. De meiden hadden steak en ze mochten kiezen met groente of fruit erbij, Antoine weer een burger en ik had forel in een Pecan noten korst, jammie.

Nadat we klaar waren met eten liepen we terug naar de auto, en die stond dus toevallig op het parkeerterrein bij al die winkels....je voelt hem al aankomen he...
Op naar de " Ross, Dress for less" dit is een grote winkel  waar ze van alles hebben, kleding, schoenen maar ook huishoudelijke artikelen, koffers enz. Bij de kleding moet je geluk hebben. Ze kopen restpartijen op en ooit zitten er goede merken tussen.

Terwijl we aan het winkelen waren zegt Antoine ( het was toen ca. 20.30 u.) jullie moeten opschieten ze gaan denk ik zo sluiten. Bij navraag bleek ( dat was nou jammer voor Antoine 😉) dat ze tot 22.30 u. open zijn, haha

Ik heb een beschermhoesje gekocht voor mijn telefoon voor $5,- en Feline een shirt, een broek, een vestje en een hele leuke jurk voor $8,-



Je ziet de kleur niet zo goed op de foto's maar hij is wit met allemaal felle kleuren.
Na het shoppen terug naar het hotel en toen dus weer hetzelfde liedje...

🎼🎶bloggen en naar bed🎶

Tot de volgende keer....











Geen opmerkingen:

Een reactie posten